Veluwse streekproducten, authentieke smaak op uw menukaart

Wat van ver komt, is lekker? Met erkende Veluwse streekproducten weet u als horecaondernemer wel beter. Want de pure smaak van deze regionale producten druipt bijna van het wild, het kalfsvlees, de vis en de zuivel af. En wedden dat uw gasten ook terugkomen voor Veluwse streekproducten als bier en wijn? Probeer het uit met de enige leverancier van deze ambachtelijke producten: Van de Mheen Foodservices.

Kies food uit het aanbod erkende Veluwse streekproducten:
• koninklijk banket en ambachtelijk brood van Bakker Piet
 krachtig kalfsvlees van Eco Fields
• verse of gerookte forel uit de ton van 't Smallert
• biologische, stressvrije bleieren van De Lankerenhof

Naast erkende Veluwse streekproducten, leveren wij ook Veluwse streekproducten zonder officieel keurmerk.
• variatie met geitenkaas als streekproduct van boerderij De Wolf
• smeuïge kaas: Vanelly
heidehoning van de Traay
• boerenkaas met gouden randje van Van Zeeburg
• heerlijk verantwoorde Veluwe Eend van Tomassen
• eerlijk gevogelte, wild en paté van de jacht: W&G
Burg Bieren, gebrouwen met puur Veluws bronwater

Koninklijk banket en ambachtelijk brood | Bakker Piet
Gebak waar ook het koningshuis al tientallen jaren van smult? De Harde Wener van Bakker Piet. Ook buiten Paleis Het Loo valt dit Veluwse streekproduct goed. Net als trouwens het ambachtelijke brood. Dankzij kennis van smaken, combineren en kneden is het resultaat altijd verrukkelijk. Deze Veluwse streekproducten gaan dus altijd lang over de tong... Lees meer over brood en banket van Bakker Piet >>

Variatie met geitenkaas als Veluws streekproduct | boerderij De Wolf
Al ruim 25 jaar komt de mooiste geitenkaas van boerderij De Wolf op de Veluwe. Al die jaren verbeterde de geitenkaas. Ook kreeg die er prachtige zusjes als Veluwse streekproducten bij, zoals Veel Luwe Pracht, een jonge geitenkaas met de zomerpaddenstoel morilles uit de eigen omgeving van Terwolde. Echt Veluwse streekproducten dus. Lees meer over geitenkaas van boerderij De Wolf >>

Smeuïge kaas: Vanelly als écht Veluws streekproduct
De rijkste kaas ontstaat als je al het goede van de melk bewaart: de vele enzymen, vitaminen en onverzadigde vetten. Zo krijgt u de pure, rijke smaakschakering van de producten van Vanelly. Bijvoorbeeld de ronde boerenkaas met kruiden, zoals fenegriek en daslook. Of de graskaas met koeienmelk van het eerste sappige lentegras. Meer over de Veluwse streekproducten: kaas van Vanelly >>

Heerlijke Veluwse heidehoning | de Traay
In augustus verzamelen de bijen nectar op de prachtige Nederlandse paarse heidevelden. Met haar mooie gelei-achtige textuur, bijzonder kruidige- en krachtige smaak is Veluwse heidehoning waarschijnlijk de koningin onder de honingsoorten. Lees hier het volledige verhaal over de Traay en haar producten.

Krachtig Veluws kalfsvlees en overheerlijke snacks | Eco Fields
Hoe krijgt u rosé kalfsvlees? Door kalveren gevarieerd voer te geven, passend bij hun levensfase: eerst melk, later ruwvoer en granen zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Als eerste in Nederland houdt Eco Fields kalveren op een compleet biologische manier met respect voor dier en milieu: met ruime stallen, natuurlijk strooisel en 's zomers buiten leven. Meer over Veluws streekproduct kalfsvlees van Eco Fields >>

Boerenkaas met gouden randje | Van Zeeburg
Laat eigen koeien grazen op Veluwse weiden en gebruik de dagverse melk voor ambachtelijke kaas. Die bereidt u op de eigen boerderij. Dán mag het boerenkaas heten. Zéker bij familie van Zeeburg. Haar lauwe, verse melk is vrij van elke behandeling. Zo ontstaat kaas vol van smaak en charme, rijk, puur en met een gouden randje vanwege vele prijzen. Boerenkaas van Van Zeeburg >>

Verse of gerookte forel uit de ton | 't Smallert
Echt ambachtelijk gerookte forel komt uit een rookton, op hout gestookt. Dat doet kwekerij 't Smallert al sinds 1878. Zijn forellen leven in vijvers met stromend, zuurstofrijk water van de Veluwse sprengen en beken. Het voer bestaat bovendien uit korrels met vismeel mineralen, eiwitten en een heel laag vetgehalte. Dat vertaalt zich in heel veel smaak in dit Veluwse streekproduct. Lees meer over forel van 't Smallert >>

Biologische, stresvrije bleieren | De Lankerenhof

Eieren geproduceerd op een manier die goed is voor kip, consument en pluimveehouder – die noem je 'bleieren'. Ze komen van biologisch opfok- en leghenbedrijf De Lankerenhof. De kuikens krijgen voer van graan uit de regio en leven stressvrij dankzij volop binnen- en buitenruimte. Hun gezonde, lekkere eieren hebben het keurmerk Beter Leven (3 sterren). Lees meer over bleieren van De Lankerenhof >>

Heerlijk verantwoorde Veluwe Eend | Tomassen
Veluwse streekproducent Tomassen laat eendeneieren op eigen boerderij uitbroeden. In diervriendelijke stallen brengt hij de moedereenden zelf groot. Hun leefstro komt uit de buurt en wordt later met de mest ingezet als bodemverbeteraar. De eenden eten speciaal voer met plantaardig graan, zonder medicijnen of antibiotica. Resultaat? Gezonde dieren, smakelijk vlees. Meer over de Veluwe Eend >>

Eerlijk gevogelte, wild en paté van de jacht | W&G
Eerlijk Veluws wild komt van W&G. Want als een van de weinige overgebleven poeliers verwerkt dit familiebedrijf zelf het geschoten wild. Hiervoor heeft het de nodige wildkeuringen en inrichting. U krijgt dus het hele jaar vers vlees van de jacht op de manier zoals het hoort. Van ambachtelijk en smaakvol wild en gevogelte tot de zelf bereide paté en wildham. Meer over wild van W&G >>

Burg Bieren, gebrouwen met puur Veluws bronwater
Het helderste bier in vele, volle smaken. Burg Bier Brouwerij brouwt ze van het puurste Veluwse bronwater. De veelzijdige Veluws Blond, de pittige Tripel-B, de gevaarlijk lekkere Gulle en de vier seizoensbieren – ze komen allemaal van deze voormalige amateurbrouwerij. De echte smaak komt van water opgepompt uit een eigen bron op 45 meter diepte. Lees meer over dit Veluwse streekproduct: bier van Burg Bieren >>

Meer weten over onze Veluwse streekproducten?
Weten hoe de Veluwse streekproducten de beleving in uw zaak verbeteren? En van uw gasten fans maakt? Kijk op de pagina over ons. Of maak een afspraak met onze adviseur.